Sydney

Sydney is de oudste en grootste stad van Australië.

De meest bezienswaardigheden van Sydney liggen in The Rocks en Circular Quay, het oudste deel van centraal Sydney. Hier ligt ook de toegang tot de Sydney Harbour bridge. Iets naar het oosten vind je Het Opera House. Vanaf hier loop je makkelijk naar de Botanic Gardens en The Domain, het groene hart van de stad. Nog verder naar het oosten liggen Kings Cross en Darlinghurst met de vele cafe’s.

Het stadscentrum is een zakenwijk. Ten westen daarvan ligt Darling Harbour – waar avonds heerlijk kunt eten en flaneren. Paddington is een wijk met het karakter van de negentiende eeuw. Hier liggen Chinese tuinen, het aquarium en maritiem museum.

[the_ad id=”4611″]

Sydney heeft een aantal stranden, waarvan Bondi Beach en Manly de bekendste zijn. Vanaf Circular Quay kun je met de Ferry naar Many. Bij aankomst Manly Warf loop je een paar honderd meter rechtdoor over de toeristisch winkelstraat om bij het strand te komen. Om op Bondi Beach te komen moet je met de taxi, bus of met de hop-on-hop-off bus.

De grote toeristische attracties van Sydney
Kaart met de grote toeristische attracties van Sydney

Inhoud van dit hoofdstuk

Zonnen en Surfen op Bondi Beach (Sydney)

Zonnen en Surfen op Bondi Beach (Sydney)

Op nog geen uur rijden met de bus vanuit het centrum van Sydney sta je op Bondi Beach, het meest beroemde strand van Sydney. Wij namen de hop-on hop-off bus die langs alle bezienswaardigheden van de stad gaat en beëindigden de tour op Bondi Beach om t...