Sucre, Bolivia

Sucre

Sucre, BoliviaSucre is de verlate hoofdstad van Bolivia. De stad herbergt 230.000 inwoners op 2800 meter. Juist doordat het bestuur en de meeste commerciele activiteit tegenwoordig in La Paz te vinden zijn, heeft Sucre zijn zachte vriendelijke karakter en goed bewaarde kunstschatten behouden. Daarbij heeft deze stad een heerlijk zacht klimaat.

De oude binnenstad van Sucre is de best bewaarde Spaanse koloniale stad in Zuid-Amerika, met zeer veel witte gebouwen. De stad heeft daarom ook wel de bijnaam “La Ciudad Blanca”. In 1991 werd de binnenstad opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Sucre telt veel bezienswaardige kerken en kloostermusea. Als je ze wil bezoeken kun je dat beter goed plannen, want ze hebben allemaal afwijkende openingstijden.

De grote markt van Tarabuco – op 60 km van Sucre – is beroemd in heel Bolivia. Mensen uit de wijde omgeving komen te voet of met volle vrachtwagen met koopwaar naar Tarabuco. Ze hebben meestal rood-oranje of paars zwarte kleding aan en hoeden op die per dorp verschillen. De markt vind plaats op zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *