Kaart Chobe nationaal park in Botswana

Chobe Nationaal Park

Chobe is olifantenland. Tienduizenden olifanten. En hoewel zij het beeld bepalen, zijn er ook beroemde leeuwenpopulaties, luipaarden, jachtluipaarden en wilde honden.

Chobe is een van de grote wildbestemmingen in Afrika. Het is 11.700 km2 groot en het epicentrum van de safari-industrie in Botswana. De noordgrens – tevens landsgrens tussen Botswana en Namibia – wordt gevormd door de Chobe-rivier. Je kunt kamperen in het park, of overnachten in Lodges.

olifanten-in-het-water

Chobe Riverfront is de belangrijkste wild-spot-lokatie. Het ligt op rij-afstand van de stad Kasane, de toegangspoort tot het park. De rivier wordt veel bezocht door kuddes olifanten en antilopen, omdat het de enige continue bron van drinkwater is. Tijdens de droge perioden (september-oktober) kan hoeveelheid dieren echt overweldigende zijn. Een populaire excursie is de bootsafari, waarbij je het wild van een andere kant kunt zien.

Veel voorkomende dieren zijn:
Olifanten, buffels, giraffen, kudu’s, zebra’s, roan en sable antilopen, impala’s, waterbuck, apen, leeuwen, luipaarden.

Savuti in het zuidwesten is een goede locatie om roofdieren te spotten. Linyanti kun je nijpaarden en wilde honden zien.

[slickr-flickr tag=”chobenatinalpark” type=”galley” id=”89617809@N07″ attribution=”Foto’s door Merbert2012 op Flickr”]
[slickr-flickr tag=”chobe” type=”galley” id=”7388060@N08″ attribution=”Foto’s door youngrobv op Flickr”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *