Chobe National Park, Botswana

Chobe National Park is een groot en zeer divers wildpark in noord Botswana. Het staat bekend om de grote hoeveelheid olifanten. Het bekendste deel van is het ‘Chobe riverfront’ in het uiterste noordoosten van het park. Hier bevinden zich (de natte gebieden langs) de rivier de Chobe, naast dicht bosgebied. De rivier is een belangrijke drinkwatervoorziening voor de dieren in het droge seizoen.
Het Chobe Riverfront ligt naast de stad Kasane en op niet al te grote afstand van Victoria Falls in Zimbabwe.

Een populaire manier om kennis te maken met Chobe is met een rivier cruise. Het zijn grote boten die in de namiddag een rondje maken over de rivier. Veel toeristengroepen nemen een koelbox vol met drank mee, om al varend te genieten van de omgeving, fauna en een versnapering. Je ziet vooral en veel olifanten, nijlpaarden, krokodillen en buffels. Het is verbazingwekkend hoeveel beesten je ziet vanaf zo’n kolossale boot. En ik raad deze excursie dan ook zeker aan.

Naar schatting leven in Chobe vijftigduizend olifanten. Het zijn Kalahari Olifanten. Nergens leven zoveel olifanten bij elkaar als in Chobe. Ze verplaatsen zich, afhankelijk van het seizoen wel 200 km, tot ver in Zimbabwe.

Vanuit Kasane kun je natuurlijk ook een game drive over land maken. In principe kun je de voltallige big five er tegenkomen. Ik heb er zelf helaas geen neushoorn, luipaard of leeuw gezien. Wel weet ik zeker dat het er vol zit met springbok, impala en gemsbok; visarenden en gieren. En olifanten, veel olifanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *