Oude Indianenvrouw in klederdracht

Colombia

Moderne steden, Caraibische stranden, Jungle en nevelwouden, Koloniale steden, Hooggebergte, Walvissen, Koffieplantages, snorkelen en meer, en meer. Colombia is een waanzinnig gevarieerd land. En na tientallen jaren burgeroorlog is Colombia nu weer veilig genoeg om te bezoeken en zijn schatten te ontdekken.

Colombia verschijnt zelden tijdens het economisch nieuws, toch is het een van de meest ontwikkelde landen van Latijns Amerika. Er is een prima gezondheidszorg. En er zijn ook prima scholen en universiteiten. Er is weinig corruptie en een redelijk werkend juridisch systeem.

Colombia ontvangt nog niet veel toeristen. Er wordt in Colombia nauwelijks Engels gesproken, maar het land is relatief voordelig. De meeste toeristen zijn backpackers en er zijn veel voordelige hostels.

Het hart van Colombia vind je in de steden in het hooggebergte: Bogotá, Medellin en Cali en in de kleinere steden in de Zona Cafetera. De infrastructuur is goed en de wegen goed onderhouden. In het noorden aan de Caraibische kust is het heet, het leven trager en meer relaxed. De infrastructuur is duidelijk minder onderhouden.

[nggallery id=colombia]

Lees verder:

Bogotá

Bogotá

Taxi's Taxi's in Bogotá zijn goedkoop, gemakkelijk en allom aanwezig. Elke taxi heeft een meters en tarievenkaart. Sommige taxi's hebben een meters die de prijs toont, in andere taxi's toont de meter alleen nummers die via een gelamineerde tarievenkaart ...
Cartagena

Cartagena

Cartagena is een stad die je moet beleven. Heerlijk rondslenteren door de straten met prachtige balkons, enorme kathedralen en bladerrijke plaza's. Neem de tijd om te relaxen in een van de vele openlucht cafés. De oude stad van Cartagena's is een ...
Medellín

Medellín

De stad Medellín werd in 1616 opgericht door Francisco Herrera y Campuzano. Aan het eind van de 20ste eeuw had de stad te maken met veel geweld en criminaliteit, onder andere door het kartel van Medellín, onder leiding van Pablo Escobar. Waar in Medellin a...

Is it safe?
Short answer:yes.
Fine print: anything can happen. Jut as anything can happen in your home country, (…) Compared with neighbouring countries, in particular Venuzuela and Ecuador, Colombia is much safer. The avarage traveler visting the destinations included in this book will run little risk. The principal concern should be safety in the cities. A street-savvy traveler who keeps their wits about them is unlikely to be mugged, and if they are, coughing up what small amount of cash is on hand should avoid any further confrontation.

The risk of kidnapping or guerilla-inspired violance is negligible. (…) Remote pockets of the country, especially the high mountens and deep jungle, continue to be controlled by the Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) and/or paramilitaries. (…)

Lonely Planet Colombia, 5th edition june 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *