Beeld aan een gevel in La Calendaria

Bogotá

Taxi’s
Taxi’s in Bogotá zijn goedkoop, gemakkelijk en allom aanwezig. Elke taxi heeft een meters en tarievenkaart. Sommige taxi’s hebben een meters die de prijs toont, in andere taxi’s toont de meter alleen nummers die via een gelamineerde tarievenkaart aangeeft wat de prijs is. Er gelden toeslagen voor in de avond, zondagen, vakanties en van en naar de luchthaven. Deze toeslagen staan onderaan de tarievenkaart.

Straten en buurten
In Bogotá heten straten Carreras en Calles. Carreras lopen van noord naar zuid en ze worden afgekort tot “cra.” Calles lopen van oost naar west en hun afkorting is “clle.” Bijvoorbeeld, een adres zoals “Cra 15 #84-12” ligt op Carrera 15 en Calle 84 de dichtstbij gelegen dwarsstraat, en 12 is blok. Je vindt het blok tussen Calle 84 en 85.

De buurt boven Carrera 1, bergop vanuit La Candelaria, wordt Egipto genoemd. Ten zuide van Calle 7, voorbij het presidentiële paleis, wordt Las Cruces. Het is onverstandig om je in deze buurten met waardevolle spullen rond te lopen.

Stratenplan bogota
Temperatuur en klimaat
Bogotá is de op twee na hoogst gelegen hoofdstad in Zuid-Amerika. De stad ligt op 2600 meter, een hoogte waarop je hoogteziekte kan krijgen.

Het droge seizoen loopt van december tot maart. Daarnaast is er een tweede droge periode waarin hooguit een enkele kleine bui valt, die loopt van juli tot augustus. De natste maanden zijn april en oktober.

’s Nachts daalt de temperatuur tot zo’n 9 graden en ’s middags stijgt die tot zo’n 18 graden. De gemiddelde temperatuur in Bogotá is 14 graden. In het regenseizoen zijn de verschillen tussen dag en nacht kleiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *