Cartagena de Indias desde el cerro La Popa

Cartagena

Cartagena is een stad die je moet beleven. Heerlijk rondslenteren door de straten met prachtige balkons, enorme kathedralen en bladerrijke plaza’s. Neem de tijd om te relaxen in een van de vele openlucht cafés.

De oude stad van Cartagena’s is een bijzondere toeristische attractie. Vooral de ommuurde stad, waaronder de historische wijken El Centro enSan Diego zijn het bezoeken waard. Men treft in de oude stad veel koloniale gebouwen aan, waaronder het Paleis van de Inquisitie, een kathedraal, de Conventie van Santa Clara en een jezuïtische school. Peter Claver, patroonheilige van de slaven, werkte in en vanuit de school. De binnenstad staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst.
Rond de stad staan een aantal verdedigingswerken, waaronder het kasteel van San Felipe de Barajas, gebouwd tussen 1536 en 1657; de stadsmuren rondom de Oude Stad (las Murallas); en de forten van San José en San Fernando, gebouwd tussen 1751 en 1759 bij Bocachica.
Buiten de stadsmuren, kun je het standbeeld van India Catalina vinden, een lokale Indiaanse held. In het zuiden ligt het moderne stadsdeel, op het schiereiland van Bocagrande.

De stad is vernoemd naar de Spaanse stad Cartagena en wordt ook wel Cartagena de Indias genoemd. Het is de hoofdstad van het departement Bolívar en heeft een bevolking van 1.075.000 personen.

Vanwege de tropische locatie verandert het klimaat zelden, met een gemiddelde maximum temperatuur van 31 °C en een gemiddelde minimum van 24 °C. Cartagena heeft een gemiddelde luchtvochtigheid van 90%. Het regenseizoen is in oktober.

[raw]

Grotere kaart weergeven
[/raw]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *