Uitzicht op Napels vanaf Certosa di San Martino

Napels

Napels ligt aan de Golf van Napels, gelegen in de Tyrreense Zee. Vanaf de hoger gelegen delen van de stad zie je in het oosten de vulkaan Vesuvius.

Napels is een stad met karakter: heel druk, beetje vies, historie, cultuur, lekkere pizza’s, espresso koffie, sfogliatelle en de warmte van de Italiaanse zon. Deze stad biedt een overweldigende mix van bezienswaardigheden, van de drukke straten vol muziek tot de rustige plekjes waar je kunt ontspannen. En we kunnen niet vergeten om enkele van haar populaire attracties te vermelden, zoals de indrukwekkende Pompeii-ruïnes, de opwindende vulkaan Vesuvius en het prachtige Sorrento-schiereiland. Maak je klaar om verliefd te worden op Napels en alles wat deze stad en haar omgeving te bieden hebben!

Een oude stad

Napels, is zo’n stad waar historie en cultuur zich samen hebben verzameld zijn. Deze prachtige stad werd gesticht door de slimme Grieken in de achtste eeuw voor Christus en sindsdien is ze getuige geweest van de komst en het vertrek van vele beschavingen, van de machtige Romeinen tot de pretentieuze Byzantijnen en de ondeugende Normandische en Aragons.

De stad is vervuld met prachtige kunstmusea, indrukwekkende kerken en monumenten die getuigen zijn van haar verleden en de vele invloeden die zij heeft ondergaan. Overal bruist het leven. In het oude centrum staan de marktkramem waarin mooi fruit, verse groente en vis in grote verscheidenheid worden aangeboden. Boven de straat zien we hier en daar het wasgoed hangen. Ook kunnen we er de pazzarielli tegenkomen: de typisch Napolitaanse straatmuzikanten, die indringende muziek maken. En wat dacht je van pizza? Napels is de geboorteplaats van deze culinaire traktatie.

Kort samengevat, Napels is een stad vol verrassende verhalen en bezienswaardigheden. En omdat de Italianen ook bekend staan om hun eigenzinnigheid, is het niet verrassend dat Napels ook vol leven en karakter zit. Bedankt Napels, dat je ons pizza hebt gegeven, want zonder jou zouden we nog steeds AGV eten. Dus, als je op zoek bent naar een stad vol avontuur, cultuur en lekkers, dan is Napels de stad voor jou!

Wat moet je zien?

Toeristische kaart van de stad Napels
Toeristische kaart van Napels

Castel dell’Ovo

Het Castel dell’Ovo – een kasteel op een kleine eiland in de baai van Napels. Het kasteel is gebouwd op een klein eiland en is één van de oudste kastelen van Napels, en is een belangrijk symbool van de stad. Het kasteel is genoemd naar de eivormige rots waarop het is gebouwd, en het betekent letterlijk “Kasteel van het Ei”.

Castel dell’Ovo is een belangrijk historisch monument, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het kasteel heeft verschillende tijdperken en beschavingen overleefd, en is gebruikt als verdedigingswerk, privé-residentie en gevangenis.

Vandaag de dag is Castel dell’Ovo een populaire toeristische attractie en wordt het gebruikt als openbare ruimte voor evenementen en activiteiten. Het kasteel biedt prachtige uitzichten op de zee en de stad, en is een geweldige plek om de geschiedenis en cultuur van Napels te ervaren.

Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum – waar je kunt genieten van een indrukwekkende verzameling antieke kunst en archeologische vondsten, waaronder de beroemde Pompeii-collectie.

Spaccanapoli

De Spaccanapoli is een historische straat in het oude centrum van Napels en één van de belangrijkste toeristische attracties van de stad. De naam betekent letterlijk “scheidt Napels”, en verwijst naar het feit dat de straat het oude centrum van de stad in tweeën deelt. De straat is beroemd om haar karakteristieke architectuur en ambachtelijke winkeltjes, en is het hart van de oude stad van Napels, met haar barokke kerken, pittoreske pleinen en middeleeuwse huizen. Spaccanapoli is een uniek stukje Napels, en een must-see voor iedereen die de stad bezoekt.

Drone foto van de Spaccanapoli door Napels, bron: Wikipedia
Spaccanapoli – Foto by Lalupa

Piazza del Plebiscito

De Piazza del Plebiscito – het centrale plein van de stad, omgeven door majestueuze gebouwen.

Santa Maria degli Angeli

De Kerk van Santa Maria degli Angeli – een prachtige kerk in barokke stijl met een indrukwekkende fresco-decoratie.

Catacomben van San Gennaro

De Catacomben van San Gennaro – een labyrinth van ondergrondse gangen en grafkamers uit de derde en vierde eeuw.

San Carlo Theatre

De San Carlo Theatre – het oudste theater van Italië, waar je kunt genieten van opera’s en balletten.

Omgeving van Napels