Boedhistische tempel bij het Koninklijk Paleis in Luang Prabang-Laos

Luang Prabang

Boedhistische tempel bij het Koninklijk Paleis in Luang Prabang-Laos

Luang Prabang ligt op de plaats waar de rivieren de Mekong en de Khan samenkomen en dankt haar naam aan een gouden boeddhabeeld, de Pha Bang. Dit beeld – een geschenk van het hof van Angkor aan koning Fa Ngum – geldt als het symbool van de stad. Daarnaast heeft Luang Prabang tientallen tempels, fraaie frans-indochinese architectuur, een museum, een schitterende natuur, een verfijnde keuken. Het is de oudste stad van Laos die een geheel eigen karakter heeft gekregen doordat de stad eeuwenlang van de rest van het land geïsoleerd is geweest. Luang Prabang ligt op een compact schiereiland, zodat men de stad gemakkelijk lopend kan ontdekken. De stad staat in z’n geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Stad is misschien een te groot woord voor Luang Prabang,
een plaats die met zijn smalle straatjes erg dorps aandoet en waar je alles kunt bewandelen.

Het mooiste uitzicht op de stad heb je vanuit Wat Chompet en Wat Xieng Maen aan de overzijde van de Mekong. Een bootje zet je over voor 20 cent. Fotograferen doe je er het beste in de namiddag, met de zon in de rug.

Grotten van Pak Ou
Op het punt waar de rivieren de Mekong en de Nam Ou samenkomen liggen in een hoge boven het water uitstekende kalksteenrots de indrukwekkende grotten van Pak Ou. In de twee grotten staan zo’n 4.000 boeddhabeelden in alle kleuren, vormen en maten. Deze beelden zijn daar in de loop der eeuwen geplaatst door pelgrims die deze – sinds de 16de eeuw – heilige boeddhistische plaats bezochten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *