Sarawak

In de provincie Sarawak, centraal gelegen op de noordwestelijke kust van Borneo, is een ideale bestemming voor ervaren en minder ervaren jungle-ontdekkingsreizers. Door zijn ruige natuur met rotachtige bergen en oerwoud dat driekwart van het land bestrijkt, is sarawak een van de aantrekkelijkste bestemmingen voor een avontuurlijke vakantie. Je kunt hier heerlijke wandelen of een uitgebreide trekking maken, grotten verkennen en van de jungle-natuur genieten.

In Sarawak wonen vooral inheemse stammen met verschillende culturen. De meeste nederzettingen zijn geconcentreerd langs de kust en langs de oevers van de talloze rivieren. De Iban vormen de grootste bevolkingsgroep, gevolgd door de Chinezen en de Maleiers.

Bako National Park

Bako National Park

Bako National Park is het eerste nationale park van Sarawak. De kustlijn is bezaaid met prachtige baaien met vreemde rotsformaties. Je kan er neusapen, baardzwijnen, enorme varanen en makaken zien.
Iban en Iban Longhouses

Iban en Iban Longhouses

De Iban zijn de grootste groep onder de Dayak en staan van oudsher bekend als koppensnellers. De oudere Iban hebben hun lichaam met traditionele tatoeages versierd. De Iban wonen in een zogenaamd longhouse. Het longhouse is een langgerekte woongemeenschap...
Kuching

Kuching

Kuching , de hoofdstad van Sarawak betekent 'kat' in het Maleis en er is zelfs een kattenmuseum. Kuching is een prima startpunt voor uw reis door Sarawak (en de rest van Borneo). Het is een Engels stadje: bekijk vooral het imposante postkantoor dat...
Semonggoh Wildlife Rehabilitation Centre

Semonggoh Wildlife Rehabilitation Centre

In het Semonggoh Wildlife Rehabilitation Centre zagen we orang-oetans gevoerd worden. Tijdens het fruitseizoen kunnen zij genoeg vinden in de jungle, maar daarbuiten niet. Dan is het dus nodig om ze bij te voeren.

Mulu National Park staat bekend om de zandsteenformaties van Gunung Mulu. Het hoogtepunt is een bezoek aan de indrukwekkende grotten, waarvan er vier toegankelijk zijn voor het publiek. De Deer Cave is de grootste grot ter wereld. Hij is 120 m breed en hoog en meer dan 2 km lang. Iedere avond rond 18.00 uur vindt er een natuurlijke voorstelling plaats: miljoenen vleermuizen verlaten de grot en worden tegelijk afgewisseld door zwaluwen. Onderwijl cirkelen haviken rond om wat lekkers te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *