Giraffe

Fysieke beschrijving
Met het hoofd zo’n vijf meter boven de grond en een gewicht van 1400 kilogram, is de giraffe het grootste dier op de Afrikaanse savanne. Natuurlijk valt vooral zijn enorm lange nek op. Die nek bestaat net als bij mensen uit zeven wervels. De vacht bestaat uit donkerbruine drie, vier en vijhoeken met een witte rand.

Voedsel
Giraffen eten bladeren. Ze houden erg van acacias. Ze eten door hun lange tong om tijgjes te slaan en de bladeren af te ritsen.

Leefwijze en voortplanting
Giraffen leven in groepen van maximaal dertig dieren. De samenstelling van de groepen wisselt. Een giraffejong weegt bij de geboorte, na een draagtijd van 1,2 jaar, tussen de vijftig en honderd kilo. Binnen een uur kan het jong lopen.

Gevaren
Een giraffe heeft weinig vijanden. Het dier is het meest kwetsbaar tijdens het drinken, omdat ze dan een rare spagaatstand moeten aannemen. Ondanks zijn grote lijf valt een giraffe nog wel eens ten prooi aan de leeuw. Giraffes zijn goed voor de helft van al voedsel van de leeuw. Ook voor leeuwen is een aanval op een giraffe echter een hachelijke onderneming, want een trap van een giraffe overleven ze vaak niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *