Panama

Playa Drago, Bocas del Torro, PanamaEen stukje geografie… Panama is het meest zuidelijk gelegen land van Centraal-Amerika en het is ongeveer 2,2 keer zo groot als Nederland. Bedenk dat Panama een land is dat zich uitstrekt van oost naar west (dus niet van noord naar zuid) en dat is even wennen. De Atlantische Oceaan ligt dus in het noorden en de Grote of Stille Oceaan (Engels: Pacific Ocean) ligt in het zuiden. De zon komt op en gaat neer in de grote oceaan.

Op het smalste punt tussen beide zeeen ligt het Panamakanaal dat de beide Amerika’s scheidt. Zo ligt het westelijke deel van Panama in Noord-Amerika en het oostelijke deel in Zuid-Amerika. Staatkundig behoort geheel Panama tot Noord-Amerika (Centraal-Amerika). De kustgebieden zijn vlak, maar de binnenlanden zijn bergachtig.

Panama kent veel mooie zandstranden en eilanden. De belangrijkste eilandengroepen zijn De Archipel van San Blas en die van Bocas del Toro in de Caribische zee.

Inheemse volken

De inheemse mensen rond Boquete heten de Bugel Ngobe. De vrouwen dragen kleurrijke kleding die zij zelf maken. De meeste Bugel Ngobe leven in het nationale park Comarca, maar ook veel in de stad Boquete. Men komt vaak inhet plukseizoen in de zomer naar Boquete om de koffiekersen te verkopen. En veel kinderen van de Bugel Ngobe gaan in Boquete naar school. Een andere inheemse stam komt uit Cuna op de San Blas eilandengroep.


Grotere kaart weergeven

Inhoud van dit hoofdstuk

Bocas del Toro

Bocas del Toro

Op Bocas del Toro heerst die echte caraibische sfeer. De kleurige houten huizen, vissersbootjes, palmbomen en een overwegend negroide bevolking, dragen bij aan een ontspannen sfeer. Sommige straten zijn nog onverhard. Op de hoofdstraat verkopen rasta's...
Boquete

Boquete

Boquete ligt op 1060 meter hoogte op de oostelijke helling van de vulkaan Barú. Deze vulkaan is met een hoogte van 3475 m het hoogste punt van het land. In dit gebied bevinden zich vele koffie- en citrus-plantages. Het is een zonnige lokatie met relatieve ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *