Machu Pichu

Rond de oude incastad Machu Picchu hangt een mysterieuze sfeer. Hoog boven in het Andesgebergte, op een van de meest bijzondere plekken op aarde, ligt dit eeuwenoude tempelcomplex. De plek is uniek vanwege zijn spectaculaire natuurlijke omgeving die bestaat uit enorme bergen en kloven.


In het oude incarijk liep er tussen de steden een groot aantal paden van kiezelstenen. De belanrijkste verbinding liep van de incahoofdstad Cusco naar de heilige stad Machu Picchu.

Vanuit Cusco vertrekken verschillende excursies naar Machu Picchu. Je kunt in vier dagen ernaar toe lopen of met een boemeltreintje. Als je gaat lopen, dan loop je door dichte jungle, over bergpaden en langs watertjes. Door de hoogte ben je regelmatig buiten adem. Het is onvoorstelbaar hoe men in de oudheid op deze hoogte een tempelcomplex als Machu Picchu heeft kunnen bouwen.

De Spanjaarden bezette in de zestiende eeuw Peru, maar hebben Machu Picchu nooit ontdekt. De Inca-trail ontsnapte grotendeels aan hun aandacht. Pas in 1911 werd Machu Picchu door een Amerikaan ontdekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *