Thailand

Thailand is zonder twijfel de veiligste introductie tot zuidoost Azië, maar het is zeker geen slap aftreksel. Het land heeft voor ieder wat wils. Thailand heeft prachtige stranden in het zuiden en op de eilanden. Er zijn machtige bergen en bergvolken in het noorden. En Thailand heeft een heerlijke keuken. Op elke straathoek is er wat te eten. Een menukaart is er niet: aanwijzen en smullen maar! Thailand heeft zich kunnen ontwikkelen tot een belangrijke toeristische bestemming in Azië.

Het land is een overwegend boeddhistisch koninkrijk. Er wonen zo’n 65 miljoen inwoners. De mensen in Thailand zijn buitengewoon vriendelijk en tolerant. Thailand wordt dan ook niet voor niets het ‘land van de glimlach’ genoemd. In het noorden leven verschillende bergvolkeren, die elk een geheel eigen taal en cultuur hebben. Vóór de Thai het huidige Thailand overheersten, domineerden de Khmer het gebied. De bouwwerken die zij hebben achtergelaten staan vooral in het noorden van het land.

Bangkok is een chaotische maar bruisende hoofdstad, geliefd om de enorme veelzijdigheid en dynamiek. Modern in het zakencentrum, traditioneel in de khlongs (grachten). Het Koninklijk Paleis vol pracht en praal, een volkse sfeer in Chinatown. Het koningsplein Sanam Luang is het hart van de stad. In de namiddag worden er kraampjes opgezet waar lekkere hapjes en geneeskrachtige kruiden worden verkocht. Ten zuiden van Sanam Luang ligt de Tempel Wat Phra Kaeo (de Smaragden Boeddha) met daarachter het Koninklijk Paleis.

Het Lumpinipark is een oase van rust in het chaotische Bangkok. ’s Ochtends is het park het domein van joggers en tai-chi beoefenaars. Aan de zuidkant van Lumpinipark ligt het uitgaanscentrum Patpong. Er is een ruime keuze aan bars en restaurants, maar er is ook veel prostitutie.

[slideshow id=4]

De tweede stad van Thailand is Chiang Mai: de uitvalsbasis voor toeristen die de bergen en bergvolken in het noorden willen ontdekken. De oude binnenstad van Chiang Mai bestaat uit een vierkant met zijden van bijna 2 kilometer, omgeven door een gracht. In de binnenstad zijn meer dan honderd tempels te zien en ze zijn vrijwel allemaal de moeite waard. De grootste attractie van Chiang Mai is de avondmarkt, tussen de oostkant van het oude centrum en de Ping-rivier. Hier wordt alles verkocht wat de streek te bieden heeft tegen lage prijzen.

Thailand is een prachtig land met een rijke cultuur en schitterende landschappen. Een van de grootste trekpleisters van het land zijn de toeristische eilanden, zoals Koh Phuket. Dit prachtige eiland ligt in de Andamanse Zee en is een populaire bestemming voor zowel toeristen als expats. Op Koh Phuket vind je prachtige witte zandstranden, helderblauw water en talloze mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van de natuur. Het eiland is ook bekend om zijn exotische wilde dieren, zoals olifanten, gibbons en schildpadden. Er zijn ook talloze wateractiviteiten beschikbaar, zoals duiken, snorkelen en kajakken. Er zijn ook tal van culturele bezienswaardigheden op Koh Phuket, zoals tempels, musea en markten waar je lokale producten kunt kopen. Er zijn ook talloze restaurants en bars waar je kunt genieten van de heerlijke Thaise keuken. Koh Phuket is ook een populaire bestemming voor het huwelijksreizen, dus als je op zoek bent naar een romantische bestemming voor je huwelijksreis, is dit eiland zeker een goede keuze.

Als je op zoek bent naar alternatieven voor Koh Phuket, zijn er talloze prachtige eilanden in Thailand die een goed alternatief kunnen zijn. Hier zijn enkele van de meest populaire eilanden die je zou kunnen overwegen:

  1. Koh Samui: Dit eiland is een van de grootste en meest populaire toeristische eilanden in Thailand. Het is bekend om zijn prachtige witte zandstranden, helderblauw water en luxueuze resorts. Er zijn ook talloze activiteiten beschikbaar, zoals duiken, snorkelen, kajakken en paardrijden.
  2. Koh Tao: Dit eiland is vooral populair onder duikers vanwege de prachtige onderwaterwereld en talloze duikscholen. Het eiland heeft ook prachtige witte zandstranden en helderblauw water, en er zijn talloze restaurants en bars waar je kunt genieten van de heerlijke Thaise keuken.
  3. Koh Chang: Dit eiland ligt in de Golf van Thailand en is bekend om zijn prachtige witte zandstranden, helderblauw water en exotische jungle. Er zijn ook talloze activiteiten beschikbaar, zoals duiken, snorkelen, kajakken en jungletochten.
  4. Koh Phangan: Dit eiland is vooral bekend om zijn full moon parties, maar het heeft ook prachtige witte zandstranden, helderblauw water en talloze activiteiten, zoals duiken, snorkelen en kajakken.
  5. Koh Yao Noi: Dit eiland ligt tussen Koh Phuket en Koh Yao Yai en is een rustigere alternatief voor de drukkere eilanden. Het heeft prachtige witte zandstranden, helderblauw water en talloze activiteiten, zoals duiken, snorkelen, kajakken en fietsen.

Al deze eilanden zijn prachtige bestemmingen voor een vakantie in Thailand en bieden talloze mogelijkheden voor ontspanning, avontuur en cultuur. Welk eiland het beste bij je past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en wat je wilt doen tijdens je vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *