Los Angeles

We begonnen ons bezoek aan LA in Santa Monica om even van het strand te genieten. Daarna eten we een hamburger op de pier.

De dag daarna liet Abbey ons de highlights van Los Angeles zien. Natuurlijk Hollywood; daar zien we het bekende Hollywood sign en bezoeken Hollywood Boulevard. De Walk of Fame met de sterren van de celebrities van Hollywood.

Bij het Chinese Theater zien we de hand- en voetafdrukken van de sterren.

Na de lunch in De Grove keren we terug naar Santa Monica. We zwemmen in zee en liggen wat te luieren op het strand. Daarna lopen we naar Venich Beach. Venice beach is het domein van alternatieven en kunstenaars. Zien en gezien worden.

Los Angeles is een uitgestrekte stad aan de westkust van de Verenigde Staten, de grootste stad in de staat Californië en de op één na grootste van de Verenigde Staten. De stad telt circa 4 miljoen inwoners, de agglomeratie van Los Angeles telt circa 12 miljoen inwoners. 44% van de bevolking is Hispanic of Latino.

De eerste Europeanen arriveerden in 1542 onder leiding van Juan Rodríguez Cabrillo, een Portugees die dat gebied opeiste als de Stad van God voor het Spaanse keizerrijk. Hoe dan ook, hij zette zijn reis voort zonder iets verder te doen met het gebied dat nu Los Angeles heet. Het volgende contact kwam pas 227 jaar later

Los Angeles is het centrum van de filmindustrie. Je kan er de Universal filmstudio’s bezoeken, door Hollywood en Beverly Hills cruisen of wat dacht je van een dagje Disneyland? Rondom Hollywood Boulevard en Vine Street heb je de beroemde “Walk of Fame” waar je je favoriete filmsterren kunt terugvinden in de vorm van een stenen ster in het trottoir. ’s Avond is het een drukte van belang op de oudste pier van Californië uit 1908 met een historische carrousel, een reuzenrad en een rollercoaster.

Als je meer wilt opgaan in het Amerikaanse leven dan is het zeker een aanrader om vandaag fietsen of skates te huren. Langs het strand loopt een fietspad waarlangs je een leuke tocht kunt maken. Je komt al snel langs Venice Beach waar altijd veel surfers in de branding te zien zijn. Je kunt hier uiteraard zelf een surfboard huren of gewoon een lekker duik nemen. Iets verderop kom je langs de jachthaven waar duizenden zeilboten en jachten liggen aangemeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *