San Francisco

San Francisco is de vierde stad van de staat Californië en het hart van de San Francisco Bay Area. San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. De stad staat bekend om haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown, huizen in Victoriaanse stijl en de kabeltrams. Ook de homowijk Castro geniet internationale bekendheid.

De Golden Gate Bridge ligt over de Baai van San Francisco en is gebouwd in 1937. De brug is 1.970 meter lang. In de eerste 70 jaar na de opening van de brug hebben ruim 1300 mensen zelfmoord gepleegd door van de brug te springen. Op verscheidene plekken op de brug hangen daarom bordjes die wanhopige mensen vertellen hoe ze hulp kunnen vinden.

We starten de laatste dag met een bezoek aan Alcatraz. We hebben early bird tickets. AlcatrazCruises brengt je in 20 min. naar het eiland. De audiotour begint bij het cellenblok. Het is een mooi en eerlijk verhaal: informatie gemengd met stukjes hoorspel met gevangenen en gevangenispersoneel. Van 1934 tot 1963 was Alcatraz in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. De beroemdste gevangene was Alphonse “Al” Capone. Er zijn verschillende ontsnappingspogingen gedaan, maar officieel is het nooit iemand gelukt om te ontsnappen. De gewelddadigste uitbraakpoging vond plaats op 2 mei 1946 en leidde tot de Slag om Alcatraz. De meest geruchtmakende ontsnapping was op 11 juni 1962. Frank Morris en de broers John en Clarence Anglin zouden zijn ontsnapt in een opblaasbaar vlot gemaakt van aan elkaar gelijmde regenjassen. Van de mannen heeft niemand meer iets vernomen. Men is ervan uitgegaan dat ze verdronken waren, maar dat is niet helemaal zeker. Van deze ontsnappingspoging is een film gemaakt; Escape from Alcatraz genaamd.

De Painted Ladies zijn Victorian-stijl huizen. De bekendste staan “Painted Ladies” bij Alamo Square, o.a. bekend van de televisie serie Full House.

Baseball is een typisch Amerikaanse activiteit. Daarom kan een bezoek aan het AT&T Park, huis van de Giants niet ontbreken. Gezellig fast food eten en bier drinken en onderwijl de wedstrijd volgen.

De klassieke kabeltram doet het nog altijd best op de stijle heuvels van San Francisco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *