Route 66

Route 66 (US66) was een historische autoweg door de VS. De weg begint in Chicago en eindigd in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. Route 66 loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.

Route 66 is de bekendste route door Noord Amerika. Voor generatie reizigers was het door de jaren heen een symbool van onbeperkte mobiliteit en vrijheid. Deze symbolische waarde werd door diverse media versterkt doordat US 66 het beeld werd van de Amerikaanse snelwegcultuur.
In 1926, het jaar van oprichting van Route66, was er nog geen doorgaande route van de Oost naar de Westkust. De dorpjes die in het uitgestrekte westen waren ontstaan werden in eerste instantie gebouwd op plekken waar schoon water was. De route is ontstaan als onderdeel van het nummeringsysteem van snelwegen dat in 1926 werd geïntroduceerd. In 1926 was dat niet meer dan een samenraapsel van allerlei lokale wegen. Route 66 werd al snel een geliefde route. Hij was niet zo lang als andere transcontinentale routes zoals de Yellowstone of de Lincoln Highway, maar kreeg als snel bekendheid omdat hij het hele jaar rond een goede route was tussen het Midwesten en de kust en omdat hij door het fabelachtige landschap van het Amerikaanse Zuidwesten loopt. Pas in 1937 was de gehele route geasfalteerd al waren er nog steeds grote stukken 1-baans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *