Zion National Park

Zion Canyon is een ravijn van 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River, en dankzij die rivier heeft Zion Canyon nu rijk gevarieerde flora en fauna. Als in het voorjaar de sneeuw in de bergen smelt, voert de Virgin River grote hoeveelheden puin en sediment af. Daardoor is het erosieproces dat Zion Canyon en de diverse zijdalen heeft gevormd, nog steeds volop gaande.
In Zion rijden shuttle bussen. De bus stopt op zes plaatsen in Springdale (aangegeven met het bordje “Shuttle Parking”) en op acht plaatsen in het park. Je mag zo vaak in- en uitstappen als je wilt.

De Angel’s Landing Trail is een van de meest populaire wandelingen in Zion National Park. Maar tegelijkertijd is het ook een vrij zware trail, het laatste gedeelte is absoluut niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. In het eerste deel loop je over een serie switchbacks waarmee een flink de hoogte in gaat. Daarna loop je over een afstand van enkele honderden meters door de diepe, smalle en vooral ook heel koude Refrigator Canyon. Dan volgt weer een serie switchbacks. Er zijn 21 bochten, het pad is hier bijzonder steil. Je komt uit bij Scout’s Overlook, met een prachtig uitzicht hebt over het dal. Voor je zie je het begin van het laatste deel van de wandeling: een rots waar je met behulp van enkele kettingen omhoog kunt klimmen. Rechts van je ligt een diepe afgrond. Het uitzicht vanaf Angel’s Landing behoort tot de mooiste binnen het Nationale Parkenstelsel.

Via de Riverside Walk kan je “The Narrows” lopen. Je loopt zo ver je wilt de kloof in, en je gaat daarna via dezelfde weg weer terug. Deze prachtige wandeling is heel erg populair. Hoe verder je loopt, des te stiller het wordt. De hoogte van het water varieert, op veel plekken komt het water maximaal tot aan je knieën, het kan ook voorkomen dat je tot aan je middel door het water moet lopen. De ondergrond bestaat uit glibberige stenen waarover je makkelijk uit kunt glijden. Als je maar een klein stukje the Narrows ingaat, kan je eventueel eenvoudige waterschoenen, sandalen of oude sportschoenen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *