Kaapstad

Kaapstad ligt op een schiereiland aan de beroemde Tafelberg. De stad stad wordt ook wel de Moederstad genoemd, omdat de Hollanders in 1652 hier de eerste Europese nederzetting vestigden. Deze stad bruist door de levendige kunst, het wilde nachtleven, het heerlijke eten, de lokale muziek en het strandleven.

Het Victoria & Alfred Waterfront is waarschijnlijk de eerste plek waar je naartoe gaat. Het is een mooi voorbeeld van hoe een oude verwaarloosde haven een mooie toeristenattractie kan worden. Er is altijd wat te doen. Hier start ook de boottocht naar Robben Eiland, het beroemde gevangenismuseum waar Nelson Mandela vastzat.

Robben Eiland was al vanaf de eerste dagen van de VOC een gevangeniseiland. In 1996 werd het Unesco Wereld Erfgoed, als aandenken aan gevangenen zoals Nelson Mandela die hier jaren en jaren onder zware omstandigheden zaten opgesloten.

Direct naast de stad stuit je op een geweldig mooi landschap met bergen, wijngaarden, palmbomen, witte stranden, de blauwe oceaan en pittoreske vissersdorpjes.

Poseren op de Kaap

Kaap de goede Hoop (Cape Point) is onderdeel van het 7750-hectare grote Table Mountain National Park. Een park met bijzondere uitzichten, prachtige wandelingen en verlaten strandjes. Kaap de goede Hoop markeert het meest zuidwestelijke puntje van Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *