Manuel Antonio park

Op 7 km van de stad Quepos ligt het Parque National Manuel Antonio. Het park wordt sinds 1972 beschermd. Het is een klein park en omdat het makkelijk bereikbaar is vanuit San Jose, een zeer populaire toeristenbestemming. Ondanks de drukte is het park zeker een aanrader.

In het relatief kleine nationale park Manuel Antonio kun je uren rondlopen, waarbij je kapucijnerapen, neusbeertjes, luiaarden, doodshoofdaapjes, leguanen en de agouti (soort cavia) tegenkomt. Je kunt in het park ook makkelijk vogels observeren zoals de toekan, valken, groene ijsvogels en bruine pelikaan.

Aan de rand van het magnifieke secundaire regenwoud grenzen witte en rode mangroven en prachtige witte zandstranden. Manuel Antonio wordt bijna geheel door de zee omgeven en heeft een zeer grillige kustlijn. De Punta Catedral is een interessant geologisch fenomeen. De landpunt was vroeger een eiland, maar is door de jaren aan het vasteland vastgegroeid. Bovenop de Punta Catedral liggen enkele panoramapunten met prachtig zicht op de eilandjes die voor de kust liggen.

Puerto Quepos ligt omsloten door het tropische regenwoud. Het stadscentrum bestaat uit een zestal blokken met restaurants, bars, hotels en winkeltjes, het stadstrand en de sportsvissershaven. Hoewel het toerisme hier snel groeit, heeft het nog een authentiek character behouden. De Quepenos houden van het leven. Er wordt regelmatig op straat gefeest. Elk jaar in february is het Festival del Mar met concerten, sportevenementen, parades en het straatcarnaval. Quepos trekt vooral surfers, backpackers en ecotourists.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *