Tortuguero Turtle Beach Lodge

Tortuguero

Het nationale park Tortuguero is het meest spectaculaire natuurgebied van Costa Rica. Tortuguero is één van de belangrijkste nestgebieden voor de groene zeeschildpad. Op het langgerekt en ongerept strand leggen drie soorten schildpadden hun eieren. In het legseizoen van juli tot september komen duizenden schildpadden ‘s avonds het strand op om hun eieren te leggen.

Het nationale park Tortuguero bestaat voornamelijk uit moerasgebied, mangroven, lagunes en enkele kanalen. De kanalen vormen de enige infrastructuur van park Tortuguero. Je ziet langs de tropisch begroeide oevers apen, krokodillen, schildpadden en talloze watervogels. Een klein gedeelte van het park bestaat nog uit primair regenwoud.

In dit gebied valt per jaar wel 6000 mm regen. De luchtvochtigheidsgraad in het nationale park is er bijzonder hoog, soms bijna 100 procent.

Tortuguero is alleen per boot bereikbaar. Vanaf Limon vaar je via een lang kanaal in ongeveer vier uur naar het dorp Tortuguero. Het kanaal staat op sommige punten in verbinding met de zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *