Bali

Bali is een eiland met een intens kleurenpalet: groen van de sawah’s en de jungle, vuurrood van de zonsondergang, de witte stranden en azuurblauwe zee. Op Bali zijn alle kleuren vertegenwoordigd.

Een keten van vulkanen domineert het eiland. De berghoogste top is de Gunung Agung. De vulkanen hebben het landschap gevormd. Zij zorgen voor vruchtbare grond. Rivieren van de hellingen maken irrigatie van de rijst- en koffievelden mogelijk. In het zuiden loopt de keten glooiend af en wordt hier heuvelachtig.

De Balinezen geloven dat de goden dit eiland met extra zorg omringen en daardoor is er een sterke hindoeïstische geloofsbeleving op het eiland. Dit is niet alleen te zien in de vele, prachtige tempels, maar ook in de typische kunst en dans.

Bali is het westelijkste van de Kleine Soenda-eilanden. Het eiland telt 3.216.881 inwoners (2002). Bijna 90% behoort tot de autochtone bevolking, de Balinezen, die grotendeels hindoes zijn en Balinees of Indonesisch spreken. De hoofdstad is Denpasar.

Tijdens mijn reis langs de Kleine Soenda Eilanden kom ik niet verder dan Sanur. Sanur is een bekende toeristenplaats niet ver van de hoofdstad Denpasar op Bali.


Soenda-eilanden weergeven op een grotere kaart

[raw]

[/raw]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *