Halong Bay - CC Arianos

De Baai van Ha Long

De Baai van Ha Long is een van de bekendste landschappen van azie. Tweeduizend vreemd gevormde rotsen rijzen op uit de zee en geven met de vissersschepen een prachtig panorama.

Er bestaat een oude legende die vertelt dat de Vietnamezen eens vanuit zee aangevallen door werden buitenlandse troepen. Een moederdraak en haar zoons schoten hen te hulp. Met hun staarten splitsten ze bergen. Toen de draken weer in het water doken, steeg het waterpeil en vulde de dalen. Zo konden de vijandige schepen niet verder en ontstonden er diverse eilanden. Het grote rotsachtige eiland heet Ha Long (de moederdraak, letterlijk `in zee duikende draak’), een groep kleinere eilanden heet Bai Tu Long (de drakenzonen) en een andere groep eilanden wordt Long Vi (drakenstaarten) genoemd.

Volgens geologen was Ha Long tienduizenden jaren geleden een uitgestrekt plateau, dat door de eeuwen heen door regenwater is uitgevreten. Grote hoeveelheden kalksteen brokkelden af en enkel de hardste rotsen bleven overeind. Wind en zee teisterden de rotsen, waardoor grotten en tunnels ontstonden. De grotten deden dienst als schuilplaats voor de Noord-Vietnamese guerrillastrijders tussen 1940 en 1950.

De Baai van Ha Long is bijzonder toeristisch en trekt daardoor ook mensen aan op zoek naar snel geld: prostitutie en drugs. Er is een kleine plaatselijke maffia actief. Alle ronselaars die hun je diensten aanbieden werken voor hen en je kunt er zeker van zijn dat je teveel zult betalen voor je boot, hotel of restaurant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *