Hluhluwe boottocht en game drive

Locatie: Hluhluwe
Programma: boottocht, game drive door Hluhluwe Umfoloze NP

We gaan vanochtend met een bootje varen over de Hluhluwe. We willen allemaal graag nijlpaarden en krokodillen zien.

We worden met landrovers naar de aanlegsteiger gebracht. Het is vanochend bewolkt en waait. Onze gidsen Jerome en Johan waarschuwen dat de meesten beesten zich met dit weer in het riet verschuilen.

Tijdens de boottocht zien we eigenlijk alleen vogels: de slangenekvogel, de ibis en een ijsvogel.

Halverweg zien we opeens een groot beest zwemmen. Johan keert de boot en vaart bijna over hem heen. Het is een Nyala. Het beest is flink uitgeput. Omdat de oevers hier zo stijl zijn, kan hij niet uit het water komen.

Johan pakt de nyala bij z’n grote oren, om het beest aan land te brengen. Na lang zoeken vinden Jerome en Johan een over met weinig riet. De nyala wordt langs de boot naar de voorkant van de boot getrokken en vervolgens met touwen op de oever getrokken. Nu moet hij het verder zelf doen.

’s Middags maken we de eerste game drive met onze eigen safari-truck. Direct na de ingang staan twee neushoorns. Iedereen schiet naar de rechterkant om foto’s te maken. We zien erg veel beesten: o.a. olifanten (van ver), warthogs (Pumba uit The Lion King), vervet-apen, giraffen, impala’s en nyala’s.