Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach (Pinguins)

Locatie: Cape Town
Programma: boottocht naar zeehonden, wandelen naar a Kaap de Goede Hoop, Boulders beach,Simons Town.

Vandaag maken we een dagtocht met de Safari-truck. We rijden naar Hout Bay, waar we aan boord gaan van een boot die ons even buiten de baai een grote groep zeehonden laat zien. Het is erg koud aan boord, de zon komt nog niet op van achter de bergen.

Dat is een uurtje later wel anders, als het lekker warm wordt. We gaan het Cape of Good Hope Nature Reserve binnen. Vanaf de parkeerplaats wandelen we naar Kaap de Goede Hoop. Een mooie wandeling met uitzicht op ‘Cape Point’, ‘Cape of Good Hope’ en een prachtige baai. Onderweg zien we heel veel Rock Dassies, en die beesten zijn beslist niet bang. Daarnaast landschildpadden, een kameleon, bontebokken en struisvogels.

Op Boulders Beach zien we de Afrikaanse pinguin. Hoewel de loopbruggen het geheel een beetje een dierenpark idee geven, is het toch leuk om die grappige beesten te zien.