Lombok (video)

Tweede deel van het videoreisverslag over mijn reis langs de Kleine Soenda Eilanden.
We beginnen dit filmpje in Tetebatu, een klein maar uitgestrekt dorpje op de zuidhelling van de Rinjani berg op Lombok. Het ligt zo’n 11 km ten noorde van de hoofdweg over het eiland. We maken een prachtige wandeling langs de groene sawa’s en door gezellige dorpjes.

Er wordt op de Kleine Soenda Eilanden door de vrouwen veel kleden geweven. Elk eiland heeft hierin zijn eigen tradities. De gids legt uit dat ze wel drie en een halve week bezig zijn met 1 kleed.

De mannen spelen hier regelmatig een spel met draaitollen (Engels: spinning top). Er wordt gespeelt in twee teams die om beurten een tol in het spel brengen. Daarbij mogen ze de tol van de tegenpartij uit het spel gooien door de eigen tol tegen die van de tegenstander te gooien.