Mijn Tele2 opzeg-soap

De internetverbinding bij mij in IJsselstein was niet erg best. Ik heb een abonnement voor Internet & Bellen van Tele2. Per maand kost Internet tot 50 Mb/s € 37,50, excl. belkosten. Die 50 Mb/s is een mooi sprookje, want in de praktijk komt de snelheid nooit boven de 10 Mb/s. Een standaardabonnement van 20 Mb/s was dus net zo goed, maar veel voordeliger geweest.

Update 19 september 2013:
Ik ben vandaag gebeld door Tele2. Ze boden hun excuses aan voor hoe mijn opzegsoap is verlopen en zullen een maandtermijn in mindering brengen op de eindafrekening. Ik heb de excuses aanvaard en nog eenmaal verteld wat er allemaal mis is gegaan. Eindgoed algoed!

13 september
Toen CIF in IJsselstein glasvezel had aangelegd en Caiway hierop internet en bellen aanbood, vond ik dat een uitgelezen moment om over te stappen.

Ik ging naar de website van Tele2 op zoek naar informatie over opzeggen. Zoeken op de website levert me niet het gewenste antwoord. Ik log in op de persoonlijke omgeving mijn.tele2.nl op zoek naar een self-service optie om op te zeggen. De wet zegt immers dat je via hetzelfde kanaal moet kunnen opzeggen, als dat je je hebt aangemeld. Er is echter niets te vinden over opzeggen in Mijn Tele2. Ten einde raad stel ik mijn vraag aan de virtuele assistent. Na flink doorzeuren biedt de virtuele assistent me aan om een e-mail met opzeg-instructies te sturen.

In de e-mail staat “Om het pakket op te zeggen, dien je een brief te sturen naar de afdeling ‘annuleren lidmaatschap’.” Dus ik stuur een ouderwetse brief naar Tele2 met daarin alle noodzakelijke gegevens, precies zoals in de e-mail staat vermeld.

Twee weken later wordt ik gebeld door Tele2: “Ik bel u om te vragen of u misschien uw contract bij Tele2 wilt verlengen.” ??? Ik vertel de tele-verkoper dat ik zojuist mijn abonnement heb opgezegd. Hij kijkt in zijn systeem en zegt dat die brief niet in zijn systeem staat.

Ik twitter naar @tele2Webcare dat het opzeggen niet lukt. Zij antwoorden:

Ik stuur opnieuw een brief naar Tele2. Dezelfde brief naar hetzelfde adres zoals vermeld in de eerder ontvangen e-mail. Een dikke week later bel ik met Tele2 om te controleren of deze brief wel is aangekomen. De Helpdeskmedewerker moet flink zoeken in zijn CRM-systeem. De brieven zijn ontvangen, maar er is niks mee gebeurd. Opzeggen moet namelijk niet per brief, maar telefonisch. Maar wel bij een andere afdeling. Maar misschien kan hij voor mij bij die afdeling schriftelijk opzeggen. Hij zegt dat het ‘m spijt dat het opzeggen waarschijnlijk pas over een maand ingaat.

Er wordt weer een maand abonnementsgeld door Tele2 afgeschreven.

11 september komt de verlossing: de schriftelijke bevestiging van mijn opzegging van Tele2. "...uiterlijk 10 dagen na de einddatum van uw abonnement een retourdoos met instructies voor de retourzending (van het Multimedia Modem)." En vervolgens "verwachten wij dat u de apparatuur binnen 2 weken heeft teruggestuurd aan Tele2. Tele2 is gerechtigd om kosten van de apparatuur, een bedrag van € 99,- in rekening te brengen indien deze niet retour komt. Voorkom dus extra kosten en stuur de apparatuur tijdig terug."

Hartelijk dank Tele2 voor de formele “service”.

Ik ben benieuwd naar uw NPS-score!

20130912-213824.jpg