Borneo

Borneo is de jungle. Hier zijn de foto’s en video van mijn reis door Sarawak en Sabah, twee Maleisische provincies ver van het vaste land.

Het begint in Kuching, hoofdstad van Sarawak en uitvalsbasis om nationaal park Baku, Oerang Utang rehabilitation centre Semenggoh en de Iban longhouses te bezoeken. De Iban vierde hun oogstfeest Gawai.
We vlogen naar Genung Mulu om te logeren in de Jungle lodge, Lang Cave en Deer Cave en de masaal uitvliegende vleermuizen te bewonderen.
Via Kota Kinabalu vlogen we verder naar de Kinabatangan voor bijzonder boatsafari’s om hornbills en krokodillen te zien. In Sepilok konden we nog een keer Oerang Utangs bewonderen. Een Oerang Utang bezocht zelfs ons restaurant!
Daarna ging de reis de berg op naar Mount Kinabalu nationaal park. Na de inspanning mochten we het comfort van Kota Kinabalu ervaren. We gingen luieren op het strand van het eilandje Manekin voor de kust van Kota Kinabalu en lekker eten bij Little Italy en op de boulevard.
We sloten de reis af op het SurvivorIsland Pulau Tiga. Lekker snorkelen en luieren. Een heerlijke afsluiting van een fantastische reis!