Beeld van Fernando Botero - Paard

Medellín

De stad Medellín werd in 1616 opgericht door Francisco Herrera y Campuzano. Aan het eind van de 20ste eeuw had de stad te maken met veel geweld en criminaliteit, onder andere door het kartel van Medellín, onder leiding van Pablo Escobar. Waar in Medellin aan het eind van de jaren tachtig van de twintigste eeuw gemiddeld 4000 moorden per jaar gepleegd werden, is de stad de laatste jaren er een stuk veiliger op geworden en zijn de criminaliteitscijfers spectaculair gedaald.

Tot zover het lesje geschiedenis, het is oud nieuws. Vandaag de dag is Medellín een van de veiligste grote steden in Latijns America en ook een van de plezierigste. De stad is aan alle kanten omgeven door hooggebergte. De temperatuur is er altijd aangenaam: het hele jaar door lente. De nauwe straatjes in het centrum zijn vol met voetgangers. De bevolking van Medellín staat bekend om zijn vriendelijkheid en hoffelijkheid.

Medellín is de hoofdstad van het departement Antioquia en telde in 2006 2,4 miljoen inwoners. Hiermee is de stad na Bogota en Cali de grootste stad van het land. Medellín is gelegen in de Valle de Aburrá en het gelijknamige metropolitane gebied Valle de Aburrá (Aburra-vallei), een gebied met meer dan 3,2 miljoen inwoners en een industrieel en commercieel centrum. De belangrijkste economische activiteiten zijn de textielindustrie en snijbloementeelt. De rivier de Medellín loopt langs de stad.

[raw]

Grotere kaart weergeven
[/raw]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *