Gullfoss

De Gullfoss is één van de mooiste watervallen in IJsland. Hij ligt in de Hvítá (de Witte rivier) in zuid IJsland. De Hvítá is een gletsjerrivier die echter ook door regen wordt gevoed. De Gullfoss stort trapsgewijs de kloof in. Als de zon erop schijnt zie je prachtige regenbogen van het stuivende water. Onwijs mooi om te zien als het weer weergaloos is.

Er zijn verschillende viewpoints rondom de waterval te vinden. Je hebt de trappen en het grote plateau. Vanaf het infopoint en de grote parkeerplaats is dit makkelijk te vinden. Je kan een stukje door rijden, waar je vanaf een hoger gelegen viewpoint het water super goed de Gullfosskloof in ziet.

Voor de Gullfoss watervallen hoeft je geen entreekaartjes te kopen. Zomers kan het er wel druk zijn. In de winter met mooi weer is het echter ook prachtig. IJsschotsen en sneeuw maken het beeld dan sprookjesachtig. Maar op andere momenten is het er stormachtig en grijs. Gullfoss in de winter bezoeken is dus een gokje nemen, maar er liggen vele andere prachtige attracties op de Golden Circle-route.