IJslands ‘Golden Circle’

De beroemde Gouden Cirkel van IJsland is een populaire route tussen 3 van de meest bezochte attracties van IJsland. Je begint in de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, rijdt naar de zuidelijke hooglanden en terug, en bezoekt Þingvellir National Park, Geysir geothermisch gebied, en Gullfoss waterval.

ÞINGVELLIR NATIONAL PARK

Ontdek de IJslandse geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Þingvellir (spreek uit als ‘Thingvellir’) is een van de beroemdste stopplaatsen op de Gouden Cirkel. Þingvellir is een hoeksteen van de IJslandse culturele geschiedenis. De eerste kolonisten vestigden zich in de 9e eeuw in Zuid-IJsland. Naarmate de samenleving zich ontwikkelde, besloten zij dat er een vergadering nodig was om geschillen te beslechten en een eerlijkere samenleving te creëren. Þingvellir werd als vergaderplaats gekozen omdat de regio vanuit de dichtstbevolkte gebieden bereikbaar was.

Lees meer

Geysir

De route voert je langs vulkanische landschappen met dampende gaten in de bodem.

Bij Geysir vind je 2 borrelende geisers: Geysir en Strokkur. Geysir is oudste geiser, maar is nu echter zo goed als inactief. Voor actie moet je naar de nabijgelegen Strokkur. Deze geiser barst elke 6-10 minuten uit en schiet heet water tot wel 30 meter hoog de lucht in.

Lees meer

Gullfoss

Op korte afstand ligt Gullfoss: een van de beroemdste watervallen van IJsland. Kijk hoe het water over 2 rotsen dendert en in totaal 32 meter naar beneden valt en bewonder de regenbogen die uit de nevel schieten. Vanaf uw uitzichtpunt kunt u de Langjökull-ijskap bewonderen.

Lees meer

Kaart van de route van de Gouden Cirkel in IJsland van Reykjavík, naar Thingvellir, naar Geysir, naar Gullfoss en teug naar Reykjavík
De Golden Circle-route in IJsland