Weekendje Disneyland Paris

Vorige week ben ik met Jelte, Lorijn en Jochem naar Disneyland geweest. Het was voor hen het begin van de voorjaarsvakantie. De heenweg was er veel file op de weg. We waren direct na het uitgaan van de school om drie uur vertrokken en om half twaalf waren we in onze hotelkamer in Disney Hotel Cheyene.

Op zaterdag hebben we het Disneyland Park bezocht en op zondag Walt Disney Studios Park. De zaterdag was het weer buiig, maar qua drukte nog wel OK. We begonnen in Frontierland waar het wilde westen tot leven komt. Big Thunder Mountain was een heftig begin. We moesten onszelf goed vasthouden terwijl het op hol geslagen mijnwagentje ons wild over een spookberg jaagde. Jelte vond het super. Lorijn was een beetje geschrokken, maar dat was snel over.

Met Jelte ben ik in de volgende achtbaan geweest: Indiana Jones and the Temple of Peril. En met Lorijn heb ik genoten van “it’s a small world”. Lorijn vond de Disney Parade aan het eind van de dag ook super.

De zondag was het erg druk in Walt Disney Studios Park. We hebben direct een FastPass genomen voor de The Twilight Zone Tower of Terror. We waren toen nog precies op tijd voor de auto stunt show Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular. In een Mediterraans vissersdorpje scheuren de auto’s zodat je het rubber van hun banden ruikt verbranden. Er werd veel geslipt, gesprongen en zelfs door vuur gevlogen. Jelte heeft de hele show gefilmd – en ik ook.

In de middag waren de wachttijden bij sommige attracties opgelopen tot 90 minuten. Wij sloten af met de rock ’n roll achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith. Vooraf was het echt super spannend als je de wagens na het aftellen ziet wegschieten. Een waar spektakel, op de pompende beat van Aerosmith, werd in minder dan drie seconden een snelheid bereikt van 100km/u. Het was een heftige rit met een louping.

We hebben veel selfies gemaakt. Jelte had z’n selfiestick bij zich. Het zijn leuke foto’s geworden.

[slickr-flickr tag=”eurodisney” type=”gallery” attribution=”Foto’s door tdwrsa” flickr_link=”on”]
[singlepic id=232]