Naar de vulkaan Masaya en de stad Granada

Vandaag verlaten we het eiland Ometepe en het meer van Nicaragua. De oude stadsbus brengt ons naar de haven Moyogalpe in het noordwesten van het eiland. Als we daar aankomen krijgen we te horen dat de boot van negen uurbrniet vaart. Waarom blijft lange tijd onduidelijk. Na een tijd rondhangen ga ik maar wat door het dorpje slenteren. Vlak voor negenen komt Ruth ons op een fietsje halen, de boot gaat toch gewoon om negen uur: we moeten rennen.

De veerboot brengt ons in een uurtje naar de vaste wal in San Gorge. Van hieruit gaan we met de bus naar de stad Masaya om te lunchen en eventueel wat souvenirs te kopen. De souvenir markt biedt veel hetzelfde: koffie, sigaren, houtsnijwerk, schilderwerkjes.

Na de lunch rijden we door naar de nationale park rond de vulkaan Masaya.brHet is ruig vulkaanlandschap. Hoewel de laatste eruptie van de Masaya vulkaan in 1772 was, is er nog steeds weinig begroeing. De vulkaan is nog steeds actief: dat wil zeggen, hij rookt en er is seismische activiteit. De kratermond is machtig groot en er hangt een zwavelgeur. Bij de parkeerplaatsen staat dat je de auto moet parkeren met de voorkant richting uitgang. Na twintig minuten gaan we verder, op naar Granada.