Zon, zee en wind

[raw]

[/raw]

Het is al dagen bijzonder warm en de vooruitzichten voor de minivakantie zijn erg goed. Zaterdagochtend rij ik via de afsluitdijk naar Harlingen. Je mag op de A7 nu honderddertig rijden, maar als de brug bij de IJsselmeersluizen open staat, ben ik de tijdwinst al weer kwijt. In de haven eet ik een salade en dan is het tijd om aan boord te gaan. De Tiger, een snelboot, brengt me in drie kwartier naar Terschelling.

Jochem en Natascha, Jelte en Lorijn, Boudewijn en Jorien met Jarno en Lieke zijn al in Formerum fietsen huren.
Joris, Rob en Martijn ontmoet ik bij de boerderij.

De eerste activiteit is boodschappen doen voor het hele paasweekeinde. Met een boodschappenlijstje van twee A4-tjes lopen we naar de supermarkt en met drie boodschappenkarretjes trekken we de winkel door. BBQ-vlees, rauwkost en salades, nasi, pasta, vijf kratjes bier, wat flessen rosé, frisdrank en melk.

De zaterdagavond is geknipt voor een BBQ. Het is heerlijk weer. Aan de zijkant achter het huis is het windstil en kunnen we de zon helemaal onder zien gaan. We genieten van saté, hamburgers en biefstukspiezen. Tegen negen uur moeten we vanwege de opkomende koude helaas naar binnen.

Eerste paasdag is een echte stranddag, al is het pas april en het zeewater nog maar twaalf graden. Natuurlijk moet ik de zee wel even voelen. Ik waad door het eerste ondiepe water naar een hoger gelegen plaat. Na verloop van tijd volgen de anderen me. Het koude water doet pijn aan mijn voeten. Tijd om op te warmen in de zon op het strand. De kinderen vinden het geweldig. Ze graven geulen en kuilen, zoeken schelpen en spelen met de golven. Na een tijdje zijn ze nat, door en door koud en is het tijd om weg te gaan.

Paasmaandag begint met ontbijt en zingen we voor Rob die jarig is. Dan gaan de kinderen eieren zoeken. Omdat het de komende dagen kouder gaat worden, willen we vandaag nog een keer naar het strand. We fietsen naar Oosterend. De boeren kaaswinkel daar blijkt helaas pas om drie uur open te gaan. In het Heartbreak café drinken we eerst koffie en limonade, voordat we naar de branding lopen.

Op de dinsdag is het kouder en er staat een matige wind. Geen strandweer. We gaan met de kinderen ponyrijden. We kiezen voor de wandeling van een half uur door het bos. De kinderen op de pony, een ouder met het touw ernaast. Eenmaal in het bos, willen Joris en Boudewijn hun pony natuurlijk wel even draven. Kim en Lieke gillen het uit van plezier. Jochem en Natascha volgen al snel, alleen Jorien en de pony van Jarno blijven rustig wandelen. Het is een heerlijke attractie die we op woensdag nog een keer overdoen.